Nederlands
English


Algemene uitleg

Chiptuning is, kort samen gevat, het anders afstellen van het motormanagement, met als doel het vergroten van de efficiëntie en dus de prestaties van de auto, met een brandstofbesparing als bijkomend effect.

Vrijwel alle motoren in moderne auto's worden aangestuurd door een computer (ecu). De computer gebruikt software (die de fabrikant heeft ingevoerd) om alles te sturen. Deze software is verantwoordelijk voor het karakter van de motor en bepaalt ondermeer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip.

Bij chiptuning wordt de software geoptimaliseerd en wordt, op een gecontroleerde manier, een goede balans gevonden in het prestatieverloop van de motor. Dit is mogelijk omdat fabrikanten van de (auto)motoren ruime marges hanteren bij het optimaliseren van de werking van de motor. Binnen deze marges zit de vermogenswinst c.q. optimalisatie. Bij een onveranderde rijstijl is een vermindering in brandstofverbruik van 5 tot 15% realiseerbaar. De motor wordt daarnaast levendiger en reageert beter op gaspedaalbewegingen.

Door specifiekere software aanpassingen is het mogelijk de computer van de auto aan te passen naar ieders wensen. Zo kan bijvoorbeeld het acceleratievermogen van een auto worden geregeld, waardoor een auto eenvoudiger een caravan of aanhanger kan trekken. Naast auto's kan chiptuning ook worden toegepast op bijvoorbeeld boten, vrachtwagens, tractoren en motorfietsen.

Er zijn vier vormen van chiptuning: lees meer
Aspen Chiptuning: Voor betere prestaties en rijeigenschappen VAG-Group chippen
Aspen Chiptuning: Ook voor vrachtwagens en andere bedrijfsauto's bedrijfswagens

Nieuws

Het Aspen Chiptuning-systeem is ook toepasbaar op auto's met een geblokkeerde ECU Engine Control Unit. Dankzij de externe unit van Aspen kan een goede werking worden gegarandeerd. Plug and Drive chiptuning voor elk model en type.

Zelfs voor de vaak moeilijk te tunen motoren uit de VAG-Group zoals de TFSI, TSI en FSI die gebruikt worden in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda kan het Aspen systeem gebruikt worden.
Tel. +31 (0)599 354327